leaseplan
Depozitarea eficientă și asigurarea obiectelor în timpul călătoriei cu mașina
18.08.2014

Portbagaj

Atunci când plecăm în concediu cu mașina avem tendința, de cele mai multe ori nejustificată, de a lua multe bagaje. Fie pentru că vrem să nu ne lipsească nimic, fie pentru a preîntâmpina o schimbare bruscă a vremii, punem în bagaj aproape orice. Este bine de știut, însă, fiecare kilogram în plus poate să ne îngreuneze deplasarea și să influențeze parametrii de performanță și eficiență ai mașinii.

Cel mai adesea, bagajele grele și voluminoase sunt cele care pot influența stabilitatea autovehiculului în cazul curbelor periculoase sau al virajelor bruște. Un alt aspect este acela că mașina va trage mai greu. Țineți minte că în documentele mașinii găsiți masa maximă pe care o  poate transporta autovehiculul dumneavoastră.

Pentru a nu influența stabilitatea în timpul călătoriei, bagajele mari, voluminoase, trebuie așezate pe lateralele portbagajului, în stânga și în dreapta, echilibrat,  iar între ele, bagajele mai mici. Toate bagajele trebuie securizate cu ajutorul chingilor de prindere.

Este necesar să aducem în discuție și bagajul de mână pe care îl ducem cu noi în mașină. Acesta trebuie depozitat pe podea, în spatele scaunelor din față. Astfel, în cazul virajelor sau al unei frâne bruște, nu se va răsturna și nu se va împrăștia prin habitaclu. Băuturile se vor așeza întotdeauna în compartimentele special create.

Încă un aspect pe care ar fi bine să îl luați în calcul : nu vă puneți în bagaj și grijile.